Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends 5 handige tips voor het maken van jouw interieur foto

5 handige tips voor het maken van jouw interieur foto

Wil jij jouw woning of kamer graag fotograferen? Wij geven jou 5 tips voor het maken van jouw perfecte interieur foto.

1. Juiste fotomateriaal

Voor het maken van mooie interieurfoto’s, is het belangrijk dat jij de juiste benodigdheden gebruikt. Gebruik een goede camera, zoals een compact camera of een spiegelreflexcamera voor mooie foto’s.

Wil je niet investeren in een professionele camera? Gelukkig heb je tegenwoordig geen professionele camera nodig om goede interieurfoto’s te schieten. Mobiele telefoons hebben tegenwoordig een goede camera, waarmee jij als fotograaf goed uit de voeten mee kan! Optimaliseer de mogelijkheden en maak gebruik van smartphone fotografie accessoires om nog mooiere mobiele foto’s te maken!

2. Gebruik een fotostatief

Een rechte foto maken is soms erg lastig. Het is zonde als je interieurfoto verpest wordt, doordat de foto scheef is geschoten. Gebruik een fotostatief om ervoor te zorgen dat je interieurfoto’s recht zijn.

3. Styling

Neem aandacht voor de styling van de ruimte die je wilt fotograferen. Zoek naar leuke composities om te fotograferen en schuif wat met meubels en woonaccessoires. Maar zorg er ook voor dat de ruimte niet te druk is! Probeer zoveel mogelijk overbodige materialen uit beeld te houden, zoals magazines en kabels. Pas ook op dat je jezelf niet weerspiegelt in een oven, spiegel of televisie.

4. Belichting

Probeer te spelen met de belichting en zorg ervoor dat de ruimte niet te donker of juist te overbelicht is. Houdt rekening met de tijd van de dag en het aanwezige daglicht.

5. Varieer in hoogte

Maak foto’s vanuit verschillende hoogtes en bepaal welke het beste past bij de ruimte. Foto’s vanuit een lager standpunt geven over het algemeen een ruimtelijker effect.

Kijk op de website van Kamera-Express voor meer benodigdheden of tips op het gebied van fotografie.

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service