Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends 5 tips: welke eetkamerstoelen passen bij mij?

5 tips: welke eetkamerstoelen passen bij mij?

De perfecte eetkamerstoel is voor iedereen anders. De een tafelt lang na en de ander vindt het belangrijk dat de stoel niet te veel poespas heeft. Hierom hebben we voor jou alle tips op een rijtje gezet voor het kiezen van een perfecte eetkamerstoel!

1. Bepaal de juiste maten
Ten eerste zijn er wat praktische zaken voor het online shoppen van de juiste eetkamerstoelen. Hoe hoog is jouw tafel? Dit is belangrijk om te weten als je kiest voor een stoel met armleuning. Hoe groot is de ruimte tussen de poten? Zo kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel stoelen hiertussen passen! Punten die je wellicht vergeet, maar zeker van belang zijn.

2. Bepaal de prijs
Als de maten van jouw stoel zijn bepaald kun je na gaan denken over wat je eraan uit wilt geven. Houd je van uitstekende kwaliteit en meer exclusieve materialen? Of ben je ook tevreden met een iets minder exclusief model voor een lagere prijs?

3. Bepaal de stijl en het design
Als voorgaande stappen helder zijn, kun je aan de slag met de keuze voor het design en de stijl van de stoel. Kies je graag voor een landelijke, chique, industriële of misschien juist minimalistische uitstraling? Maak een moodboard voor een overzichtelijk beeld van jouw wensen en kijk eens op het account van Skogen op Pinterest om inspiratie op te doen over wat jou aantrekt!

4. Doe inspiratie op over o.a. de juiste stof en materialen
Naast dat je een eigen stijl hebt, zijn er ook trends binnen het interieur. Mocht je zelf nog niet weten wat je leuk zou vinden, kun je onder andere de trends van 2022 bekijken op onze website! Samenvattend is het namelijk trending om gebruik te maken van de white bouclé stof in jouw interieur. Wij hebben bijvoorbeeld van het merk Richmond Interiors prachtige white bouclé eetkamerstoelen. Deze stof creëert een gezellige en warme look in huis. Ook de velvet stof doet het goed tegenwoordig. Kijk bijvoorbeeld naar de Kick kuipstoelen met een velvet look in allerlei verschillende kleuren! Daarnaast komen de gouden details veel terug en wordt er veel gebruik gemaakt van warme tonen.

Kortom: maten, vormen, kleuren maar ook zeker stoffen en materialen zijn heel belangrijk voor het uitzoeken van de juiste stoel die voldoet aan jouw wensen!

5. Test hem uit!
Nu je waarschijnlijk een redelijk beeld hebt van wat je wil is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk om uit te testen of de stoel die jij in gedachte hebt ook nog eens comfortabel zit. Wij zijn misschien wel een online webwinkel, maar bieden klanten ook zeker de kans om eens te proefzitten in een van de showrooms van onze leveranciers. Neem contact met ons op om een afspraak te maken!

Onze klantenservice staat voor je klaar