Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends De ‘5 Geboden’ voor het inrichten van je woonkamer

De ‘5 Geboden’ voor het inrichten van je woonkamer

Woonkamer artikel Skogen

1. De basis

Wat bedoelen wij met de basis? Onder de basis verstaan wij de kleur van de muur, de vloer, je bank en bijvoorbeeld je kasten. Het gaat om de grote kleurvlakken. Het is namelijk van belang om deze basis elementen op elkaar af te stemmen. Zo voorkom je chaos in je interieur en kies je meteen een soort thema waarbinnen je verder kan werken.

 

2. KEEP IT CALM!

We hebben ze allemaal, de prulletjes die we niet weg doen… ‘ohja, het souvenirtje uit Zakintos’ of ‘Ja maar dat is van mijn oud tante Truus geweest’, het zijn de dingen die misschien totaal niet bij je interieur passen maar toch vaak rondslingeren in de woonkamer. Probeer deze toch zo min mogelijk in het zicht te zetten (het liefst in de prullenbak) om ervoor te zorgen dat de ruimte een rustig aanzicht heeft.

 

3. Wie niet weg is is gezien

Mocht je dan toch geen afstand kunnen doen van de spulletjes van Tante Truus, wees niet getreurd. Daar hebben wij ook oplossingen voor. Het is handig om opbergruimte te creëren. Kies ervoor welke spullen je in het zich wil hebben, denk hierbij dat deze spullen matchen met de rest van de kamer. En bedenk welke spullen niet iedereen hoeft te zien, en berg deze netjes op achter deurtjes en in opbergmanden.

 

4. Spice it up!

Tijd voor accessoires!!! Misschien wel het leukste van alles. Kies hierbij voor een bepaalde kleur die mooi past bij de gekozen basis of voor een aantal tinten die daar goed bij passen. Denk naast de kleur ook na over de stijl die je wil hebben in je huis. Wil je modern, klassiek, landelijk of juist industrieel? Hou dit dan in gedachten bij het uitzoeken van je accessoires.

 

5. ‘En er was licht’

‘Turned off my lamp the other day. I was delighted’. Lichtinval en belichting is een bekend struikelpunt bij veel woonkamers. Veel mensen gaan de mist in door 1 enkele plafondlamp de hele kamer te laten verlichten. Het gevolg dat je op die manier vaak half verblind wordt door het licht, omdat het zo fel is en dit geen leuke sfeer geeft aan jouw zorgvuldig ingerichte woonkamer. Vandaar een aantal essentiële tips als het gaan om ‘verlichting’.

Maak gebruik van meerdere (minder felle) lampjes. Verspreid de lampjes over de ruimte. En probeer lichtjes te verstoppen om een speels effect te geven aan de lichtbron.

 

 

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service