Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends Klein maar fijn! Kleine ruimtes inrichten

Klein maar fijn! Kleine ruimtes inrichten

Kleine ruimtes goed inrichten is een ware kunst. Maar met de juiste tips en tricks is het voor iedereen mogelijk. Bedenk je goed, de ruimte is wat hij is en gaat niet spontaan groter worden. Maar je kan de kamer wel groter laten lijken! Het gaat er om dat je een gevoel van ruimte creëert. Wij hebben een aantal handige tips en weetjes over het inrichting van kleine ruimtes voor jou onder elkaar gezet.

Kies je kleur!

Kijk eerst eens naar de kleuren in de ruimte. probeer lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren weerkaatsen licht en geven een optisch effect. Daarentegen geven donkere kleuren een dicht effect omdat donkere kleuren licht absorberen. Werk ‘Ton sur ton’, het klinkt niet alleen fancy, maar het heeft ook nog eens effect! Ton sur ton betekent het gebruik van één kleur in verschillende tinten. Dit geeft een gevoel van ruimte.

 

Shine baby shine

Vervolgen is het belangrijk om aan je verlichting te denken. Maak gebruik van meerdere lichtbronnen uit verschillende hoeken om een ruimtelijke effect te creëren. denk hierbij aan meerdere kleine sfeerlampjes en laat de grote plafondlamp lekker uit!

Do you like my curves?

Een andere handige tip is om gebruik te maken van ronde vormen. Ronde vormen zijn niet enkel zachter voor het oog, maar geven een ruimtelijk gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een ronde tafel. Een ronde tafel neemt in verhouding minder ruimte in, en je kan er ook nog eens met meer mensen aan zitten dan aan een rechthoekige tafel.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Last but not least, SPIEGELS! Spiegels nemen je in de maling, ze geven namelijk een optisch effect waardoor de kamer een stuk groter lijkt. Kies ervoor om een grote spiegel aan de wand te hangen of op de grond te zetten.

Don’t be a mess!

Naast alle voorgaande tips is er een tip die misschien wel het meest van belang is: Hou het netjes en opgeruimd! Dat is misschien wel het allerbelangrijkst bij het creëren van ruimte. Zet zo min mogelijk op de grond en berg zo veel mogelijk troepjes op.

 

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service