Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends Minder stof in huis? Check deze 5 tips!

Minder stof in huis? Check deze 5 tips!

Een stofvrij huis is voor veel mensen een droom. Een totaal stofvrij huis is niet mogelijk en dat moet je ook niet willen! Een deel van de deeltjes in de lucht kan namelijk geen kwaad. Wat je wel kunt proberen, is zo min mogelijk stof in huis halen. Daarnaast kun je het stof dat ophoopt in huis zo snel mogelijk weer verwijderen.

Stof bestaat uit vuil, haren, schilfers, pollen en nog veel meer. Stof komt in huis doordat je het van buiten naar binnen loopt, via lucht en door rommel die je zelf maakt. Niet elk stukje stof is slecht, maar voor mensen met allergieën kan stof (vooral fijnstof) nare gevolgen hebben. In dit artikel behandelen we 5 tips waardoor je zorgt voor minder stof in huis!

1. Goede matten

Het grootste gedeelte van het stof halen we zelf in huis! Met een goede schoonloopmat en droogloopmat verwijder je veel vuil. De schrapende werking van de schoonloopmat, in combinatie met de vochtopname van de droogloopmat zorgt voor een complete schoonmaak van je schoeisel. Maak ook gelijk de poten van je huisdier schoon als die naar binnen loopt. Op deze manier heb je op een simpele manier al veel stof in je huis voorkomen door matten van goede kwaliteit.

2. Tapijt

Vaak wordt, onterecht, gedacht dat tapijt een huis juist stoffiger maakt. Dat is niet zo! Tapijt houdt stof vast, dat klopt. Daardoor zorgt er ook voor dat er minder stof in de lucht hangt. Op harde vloeren blijft het stof liggen. Als je erover loopt verspreidt het stof vervolgens weer. Hierdoor is tapijt dé betere keuze voor minder stof in huis. Stofzuig het tapijt één of twee keer per week om het stof weg te halen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een groot kleed in plaats van tapijt.

3. Luchten

Veel stof in huis houdt verband met een slechte luchtkwaliteit. Stof ontwikkelt namelijk sneller bij droge lucht. Goede luchtvochtigheid zorgt dan ook voor minder stof in huis. Nog steeds zijn er veel mensen die dag én nacht hun ramen dichthouden. Dit is heel voordelig voor je energiekosten, maar totaal niet nuttig voor een goede luchtkwaliteit. Zelfs in de winter moet je je raam op een kier zetten om te zorgen voor frisse lucht. Natuurlijk hoef je niet ramen en deuren tegen elkaar open te zetten voor gezonde lucht. ‘s Nachts een raam op een kiertje en overdag de binnendeuren open doen, doet al veel goeds voor de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid in huis!

4. Gelijk opruimen

Heb je net gegeten, geknutseld of planten verpot? Dat geeft niet alleen rommel, maar ook vuil én stof! Ruim dit dan ook gelijk op. Het klinkt zo makkelijk, maar veel mensen laten toch projecten liggen voor een later tijdstip. Door spullen gelijk op te ruimen verspreidt het geen stof én kan het ook geen stof vergaren.

5. Regelmatige schoonmaak

Het klinkt meer dan logisch, om stof zoveel mogelijk te elimineren in huis moet je regelmatig schoonmaken. Toch vergeten we daarbij nog wel eens een paar onderdelen. Wanneer heb jij bijvoorbeeld voor het laatst je gordijnen gewassen? Of heb jij ooit wel eens je behang afgenomen op stof? Veel mensen slaan deze zaken over. Plan twee keer per jaar een grote schoonmaak in waarbij jij deze klusjes meepakt óf huur iemand in om deze klussen voor je op te pakken. Zo kun jij weer in een zo stofvrij mogelijk thuis wonen. Wel zo lekker én gezond!

Wat belangrijk is bij al onze punten is dat je kiest voor kwaliteit. Schaf je matten aan? Kies dan voor een droogloopmat of schoonloopmat van een specialist, zoals Veegjevoeten.nl. Voor de schoonmaak kies je microvezel doekjes en goede schoonmaakspullen. En bij tapijt zijn er ook verschillende keuzes waarbij je zelfs kunt kiezen voor een materiaal dat fijnstof vasthoudt. Veel succes met het stofvrij(er) maken van je huis!

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service