Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends Pastel, hoe moet het niet en hoe moet het wel?

Pastel, hoe moet het niet en hoe moet het wel?

Pastelkleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest, en je ziet ze overal terug. Pastel kleuren zijn enerzijds zacht, licht en fris. Maar aan de andere kant zijn pastelkleuren ook echt krachtig! Juist doordat ze fris en licht zijn. Met pastel kleuren kan je jouw interieur echt een twist geven. Hier een paar handige weetjes en tips voor jouw huis!

‘The facts’

Een pastelkleur is een zachte kleur die ontstaat door een zuiver pigment met een lichte kleur (meestal wit of geel) te mengen. Van alle kleuren kan eigenlijk wel een pastel kleur gemaakt worden! Maar…. Oorspronkelijk komt ‘Pastel’ uit frankrijk en gaat het hier om een blauwe kleur. Maar wij gaan het hebben over alle kleuren pastel!

Leren combineren

Het leuke aan pastelkleuren is dat je ze ontzettend leuk met elkaar kan combineren. Let daarbij wel op dat de pastel kleuren die je gebruikt dezelfde ondertoon is (denk aan het wit of geel waarmee is gemengd). Naast het mengen van pastel kleuren onderling is het leuk om andere ‘kleuren’ hierbij te betrekken. Met ‘kleuren’ bedoelen we grijs wit en zwart. Deze drie doen het ontzettend goed bij pastel. Wit kan het geheel zacht en liefelijk houden. En zwart en grijs kunnen een stoere touch geven.

Het toepassen van pastelkleuren

Omdat pastelkleuren zacht ogen kan je gerust een beetje los gaan. Leef je uit en verf je muur in een pastel kleur! Ben je niet zo een durfal? Geen probleem! Je hoeft niet perse all the way te gaan om het pastel effect te krijgen. Je kan namelijk ook met accessoires aan de slag gaan! Dat kan ook al een grote toevoeging zijn voor je interieur. En wanneer je gewend ben aan de vrolijke kleurtjes, kan je altijd je muur nog tot babyblauw omtoveren!

 

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service