Geen resultaten
Hmmm, ik heb geen resultaten gevonden op je zoekterm. Wellicht kan je het anders voor me omschrijven?
Geen onderdeel van ons interieur gebruiken we zo vaak én lang als ons bed. Uitgaande van een standaard dag met minimaal 8 uur werk en een uur reistijd houd je nog 15 uur over. Van deze 15 uur liggen de meeste mensen rond de 8 uur te slapen. Een lekker matras en een goed bed zijn dan ook essentieel voor energiek opstaan en vrolijk de dag doorkomen.
Bij het winkelen voor bedden kom je al snel verschillende standaard maten tegen, de standaard maten wat betreft bedden zijn als volgt:
– Het eenpersoonsbed van 90 cm x 200 cm
– De twijfelaar van 120 cm x 200 cm
– Het tweepersoonsbed van 140 cm x 200 cm
– Het Queensize bed van 160 cm x 200 cm
– Het Kingsize bed van 180 cm x 200 cm
De meeste mensen kunnen tussen deze standaardmaten gemakkelijk een perfect bed vinden. Daarnaast zijn er ook veel beddenwinkels die je kunnen helpen met afwijkende maten, bijvoorbeeld voor lange mensen of mensen met een maatje meer.
Iedereen heeft een andere lengte en een ander gewicht. Op basis hiervan kan de ideale lengte, breedte en hoogte van een perfect bed per persoon verschillen. Kies je bed nooit uit op basis van de grootte van je kamer, kijk naar welke maat voor jouw lichaam het beste is.
Een punt waar we vaak niet goed naar kijken is de hoogte van een bed. Als je wakker wordt zullen de meeste van ons even rustig willen ontwaken en vervolgens de voeten op de hopelijk niet te koude vloer te plaatsen. Wij springen liever van ons bed af richting de vloer, ook al is dat wel een hele efficiënte manier om wakker te worden!
Op Instagram en Pinterest zie je veel romantische bedden op de grond. Dit is voor jongeren en studenten ideaal, je hoeft immers weinig geld uit te geven aan het bed of de bodem zelf. Toch zal je iemand van 50+ daar geen plezier mee doen, aangezien de gewrichten iets strammer zijn dan die van een 20-jarige.
30 jaar geleden was een bed van 30 centimeter hoog in Nederland gebruikelijk. De hoogte van de meeste bedden ligt rond de 50 à 60 centimeter. Toch kom je bij bedden zoals boxsprings ook vaak een hoogte van 75 centimeter of meer tegen.
Meet wat je ideale zithoogte is. Bepaal op basis hiervan wat de hoogte moet zijn voor jouw bed. Deel je je bed samen met een partner? Er zijn ook bedden, met aparte matrassen, die per persoon op een verschillende hoogte afgesteld kunnen worden. Zo kunnen jullie allebei van een ultieme nachtrust genieten!
De lengte is afhankelijk van je eigen lengte én je slaap positie. Houd onderstaande tabel in het achterhoofd:
– Bij een lichaamslengte van minder dan 185 centimeter is de lengtemaat 200 centimeter het meest geschikt.
– Bij een lichaamslengte tussen de 185 centimeter en 195 centimeter is een bed lengtemaat van 210 centimeter het meest geschikt.
– Bij een lichaamslengte van meer dan 195 centimeter is een bed van 220 centimeter het meest geschikt.
Daarnaast zijn er verschillende fabrikanten die desgewenst nog langere bedden kunnen maken. Hierdoor kunnen mensen van 2 meter én langer ook heerlijk slapen.
Een normaal 1-persoons bed is 90 centimeter breed. Een twijfelaar is een bed van 120 centimeter. De breedtemaat voor een standaard 2-persoons bed is 160 centimeter al kiezen de meeste mensen voor een 2-persoonsbed van 180 centimeter. Daarnaast is een 200 centimeter breed bed ook een optie, voor mensen die graag veel ruimte hebben of lastig samen slapen.
Heb je een kleine slaapkamer of een klein huis? Bespaar dan niet op de grootte van je bed, aangezien goed slapen ervoor zorgt dat je dagelijks uitgerust en met meer concentratie aan het werk kan. Er zijn verschillende oplossingen waardoor je nog steeds kunt kiezen voor een groot bed, zonder dat je geen ruimte meer overhoudt.
Kies voor een bed met verhoging als je een hoog plafond hebt. Je kunt onder je bed kasten plaatsen of een bureau. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte! Daarnaast kun je ook kiezen voor een opklapbed. Zodra je slaapt heb je de ruimte niet ergens anders voor nodig. ‘s Ochtends klap je gemakkelijk het bed op en kun je ontbijten, studeren of misschien wel je morning workout uitvoeren. Door deze oplossingen heb je je nachtkastje niet eens meer nodig! Veel bedden hebben een groot bed frame wat kostbare centimeters ruimte in kan nemen. Kies dan ook voor een heel smal of minimaal bed frame waardoor je zo veel mogelijk centimeters ruimte overhoudt.
Er bestaan verschillende soorten bedbodems met diverse toepassingsmogelijkheden. Wil je gewoon een rechttoe rechtaan functionerende bedbodem? Dan kies je al snel voor een lattenbodem of een spiraalbodem. Daarnaast kun je nog kiezen voor een schotelbodem, boxspring of een vlavro bedbodem.
Veel mensen willen graag een verstelbare bedbodem. Dan kun je kiezen voor een lattenbodem, boxspring of een schotelbodem. Check wel altijd hoe deze bedbodems versteld kunnen worden. Hierdoor voorkom je dat je alleen een bedbodem koopt waarvan je het hoofdeinde kunt verstellen, terwijl je ook het voeteneinde wilt kunnen verstellen.
Het belangrijkste onderdeel van een bed is toch wel het matras. Er zijn zoveel verschillende matrassen dat we ons kunnen voorstellen dat het lastig is om de juiste uit te kiezen. De een slaapt het liefst op een keihard matras terwijl de ander het liefste een matras heeft dat veel wegheeft van een zitzak.
Over het algemeen spreken we van een zacht, medium of hard matras. Toch kan het ook zijn dat je bij een winkel uit wel 10 verschillende hardheden kunt kiezen. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om te kijken naar de juiste slaappositie in plaats van ‘wat je lekker vindt liggen’. Als je wervelkolom op een bepaalde manier wegzakt in een matras zorgt dit voor de optimale ontspanning van je wervelkolom en bevordert het de doorbloeding als je slaapt. Dit is afhankelijk van je gewicht, de stand van je ruggengraat en je slaaphouding (zijslaper, buikslaper of rugslaper).
Matrassen bestaan tegenwoordig vaak uit verschillende soorten vulling. De verschillende lagen zorgen voor een optimale performance en daarnaast komen alle voordelen van de vulling hierdoor samen. Je matras kan bestaat uit latex, pocketvering, gel, vezels, water (waterbed, jawel), koudschuim, traagschuim (memory foam), PE-schuim, bonellvering of vezels. Kijk goed bij elk matras naar de omschrijving van de verschillende lagen. Elk soort materiaal zal zorgen voor een andere slaapbeleving. Iemand die het ‘s nachts snel warm krijgt, heeft een ander soort matras nodig dan een koukleum.
Als je samen in één bed slaapt, zal je op een bepaald moment voor deze keuze komen te staan. Als een van jullie heel onrustig slaapt dan raden we je aan om te kiezen voor twee losse matrassen. Ook als jullie ver uit elkaar liggen qua gewicht en voorkeur voor hardheid is het handiger om te kiezen voor twee losse matrassen. Met een matraswig zal het toch lijken alsof jullie een matras hebben, maar toch kunnen jullie allebei voor de beste nachtrust gaan.
Dekbedden komen in alle soorten en maten. Qua materiaal kun je kiezen uit dons, wol, katoen, zijde, synthetisch of een tencel dekbed. Daarnaast bestaan er 4-seizoenen dekbedden, all year dekbedden en zomerdekbedden. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee dekbedden die je aan elkaar kunt klikken. Het is een zwaar dekbed waarbij een all year dekbed of een zomerdekbed over het algemeen veel lichter is.
Bij kussens kun je de keuze maken uit een donzen, wollen, synthetisch, schuim of latex model. Daarnaast zijn er speciale anti-allergie kussens en kussens met neksteun. Als je kiest voor een goed kussen zal je dit direct merken aan je rug en nek. Het kussen zorgt er namelijk voor dat je lichaam zich tijdens je slaap beter kan ontspannen en er geen spieren onnodig aangespannen worden. Dit laatste kan weer tot zeurende spierpijn of hoofdpijn leiden.
Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de maatvoering van je kussen. Dit is vooral voor een zijslaper een punt van aandacht, aangezien deze slapers meestal een paar keer van kant wisselen voordat ze in slaap vallen.
Om optimaal van je bed te genieten zal je ook je bed goed moeten schoonmaken. Tijdens de nacht verlies je namelijk tot wel 2 liter vocht, die direct door je beddengoed en matras wordt opgenomen. Daarom is de schoonmaak van je bed heel belangrijk.
Stofzuig elke keer als je je beddengoed afhaalt je matras om stof, mijten, haren en ander vuil te verwijderen. Wil je zoveel mogelijk de bacteriën elimineren? Strijk dan één keer per maand je matras! De hitte zorgt ervoor dat de bacteriën worden gedood. Heb je erg gezweet of heb je koorts gehad? Je kunt het vocht makkelijk uit je matras trekken door middel van baking soda. Ook verwijder je hiermee direct vieze geurtjes. Laat het een half uur intrekken en verwijder het daarna met een stofzuiger.
Een keer per half jaar je matras omdraaien zorgt ervoor dat je matras aan beide kanten even snel slijt. Zo voorkom je ook de bekende kuil in het midden van je matras. Daarnaast raden we je aan om minimaal één keer per jaar je dekens en kussens te wassen. Zo dood je een groot deel van de bacteriën die hierin opgehoopt zitten.
We wensen je heel veel succes met het uitzoeken van je ideale bed!
Klanten geven ons een 9.8
Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100
Optie voor installatie service