klantervaring 9.4 uit 83 reviews
  • Tevreden klanten
  • Zorgeloos bestellen
  • In NL & BE snel in huis

Wat is mangohout en is het echt duurzaam?

Skogen
Nelson Zonneveld 10/21/2021
Wat is mangohout en is het echt duurzaam?

Mangohout wordt de laatste tijd veel gebruikt voor meubels, vloeren en woonaccessoires. De kleurschakeringen van mangohout, is hetgeen wat deze houtsoort uniek maakt. De donker met lichte vlam tekeningen en fijne nerven geven de houtsoort een robuuste en natuurlijke uitstraling. Maar wat is mangohout nu precies en is het echt duurzaam? 

Mangoboom

Mangohout is afkomstig van de mangoboom. Mango bomen groeien voornamelijk in landen met warme temperaturen, zoals Zuidoost-Azië, Australië en India. Ze zijn enorm sterk en kunnen zowel tegen vochtige als droge omstandigheden. De mangoboom groeit sneller dan andere boomsoorten. Ze kunnen maar liefst 40 meter hoog worden en 3 tot 5 meter breed.

Mangohout duurzaam

Uit verschillende bronnen heb je wellicht wel eens gehoord dat mangohout duurzaam is. De reden hiervan is, is omdat de boom gebruikt wordt als het oud is en steeds minder vruchten draagt. Vanaf het moment dat de mangoboom geen vruchten meer draagt, wordt het economisch minder waard. In plaats van het hout weg te gooien, wordt het gebruikt voor de productie. Het hout krijgt hierdoor een tweede leven als meubel of woonaccessoire. Er worden weer nieuwe bomen geplant om het proces weer opnieuw te laten verlopen. Doordat er niet zomaar een bos wordt gekapt, wordt mangohout gezien als een milieuvriendelijk product. Wanneer je wilt kiezen voor een duurzaam product, zou je dus het beste kunnen kiezen voor mangohout.

Mangohout uit India

De mangoboom komt oorspronkelijk uit India, zo ongeveer 4000 jaar geleden. In India wordt de mango vrucht gezien als een welvaart product, luxe en rijkdom. Het wordt namelijk gebruikt voor zijn vrucht en het hout. Vandaag de dag worden de meeste mango houten meubels ook verscheept vanuit India.

Mango houten meubels

Elk meubel van mangohout is uniek. Hoewel het design precies hetzelfde kan zijn, kan het uiterlijk toch verschillen. De houtsoort heeft namelijk kleurverschillen die mooi in elkaar overlopen. Ook heeft elke mango houten meubel kleine tot grotere nerven die elkaar afwisselen. Het kan zijn dat er een gele gloed over het blad te zien is. Dit is normaal voor een mango houten meubel, waardoor het meubel karakter krijgt. Een voordeel aan mangohouten meubels is dat het zeer betaalbaar is. Toch zijn er veel verschillen in prijzen. Het prijsverschil van meubels van mangohout kan liggen aan de dikte van het meubel, de bewerking of de afkomst.

Mangohout eettafel

Doordat mangohout een stevige houtsoort is, wordt het veel gebruikt voor eettafels. Je kunt met de hele familie rond te tafel zitten en hoeft niet voorzichtig te zijn. Naast dat de mangohouten eettafel super stevig is, zie je niet snel krassen en viezigheid op het blad. Dit komt door de kleurverschillen en fijne nerven. Tafel van mangohout zijn dus ideaal voor een gezin. De warme houtkleur straalt gezelligheid uit in de woon- of eetkamer. Vaak is een mango houten eettafel te zien in combinatie met een zwart metalen onderstel. Dit onderstel kan verschillen van een kruispoot tot een triangel vorm. Het contrast van zwart metaal en mangohout bruin, geeft het meubel een stoere en chique uitstraling.

Mangohout dressoir

Heb je al houten meubels in je interieur? Dan is de kans groot dat een dressoir van mangohout er goed bij zal passen. Over het algemeen combineert mangohout goed met andere houten meubels. Dit komt door de lichte en donkere delen van mangohout. Een dressoir in mangohout krijgt een stoere look. Hierdoor is het mooi als het dressoir goed zichtbaar is in de kamer. Samen met zwart metalen accessoires zal het dressoir van mangohout een eyecatcher worden in iedere woonkamer.

Mango hout salontafel

Net zoals andere meubels verwerkt met mangohout, zijn salontafels van mangohout niet meer weg te denken. De salontafels in mangohout die wij veel zien zijn de salontafels set van 3. Dit is een ronde salontafel set die van hoogte verschillen. Mangohouten salontafels geven iedere woning weer een speelse uitstraling. Ronde salontafels van mangohout breken daarnaast ook de rechte lijnen van het interieur. Het is mogelijk om de set bij elkaar te plaatsen. Mocht je toe zijn aan verandering, dan kunnen de mango houten tafels ook apart van elkaar staan.

Mango hout behandelen

Mangohout is gemakkelijk te onderhouden. Onze mango houten meubels zijn behandeld tegen vocht en vlekken. Toch raden wij aan om eens per jaar het mango blad op te schuren en in te smeren met met Natural Woodsealer, van het merk Oranje Furniture Care. Hierdoor wordt de originele uitstraling behouden.

Heb je vragen over onze meubels van mango hout? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice en wij helpen je graag verder. Gratis verzending voor alle mangohouten eettafels, kasten, dressoirs, tv meubels en mangohouten salontafels.