Chat with us, powered by LiveChat
Home Woontrends Studentenkamer leuk én voordelig inrichten

Studentenkamer leuk én voordelig inrichten

Woon je net een paar weken in je eerste studentenkamer? Of ben je het interieur van jouw kamer zat en toe aan een complete make-over? Je wilt je kamer natuurlijk modern en naar de laatste trends inrichten. Laat jouw studentenbudget dit helaas niet toe? Geen probleem! Met deze tips maak jij van jouw studentenkamer een stijlvol paleisje én houd je geld over.

Pinterest, pinterest, pinterest

Vind je het lastig om inspiratie te vinden voor het inrichten van jouw studentenkamer? Pinterest is het antwoord. Deze app kun je gratis downloaden en staat boordevol interieuren en originele ideeën voor jouw inrichting. Houd je van een strakke, moderne inrichting of ga je liever voor klassiek? Op Pinterest kun je jouw eigen ‘bord’ aanmaken waar je al de inspiratie die je tegenkomt op kunt bewaren. Met pinterest heb jij jouw kamer binnen no-time digitaal ingericht.

DIY

Aan de slag! Je hebt het interieur van je nieuwe kamer in je hoofd zitten. Maar hoe ga je dit ook daadwerkelijk zo krijg tegen een zo klein mogelijk budget? Do it yourself! Dit scheelt namelijk heel veel kosten. Een goed voorbeeld van een do it yourself project is een bureau. Onmisbaar in een studentenkamer en met de herfstvakantie in het vooruitzicht genoeg tijd om zelf te maken. Het is ook helemaal niet moeilijk om dit te maken: tik twee schragen op de kop en leg hier een mooie houten MDF- of steigerhouten plank op. Heb je niet zoveel ruimte in je kamer? Geen probleem. Het is ook mogelijk om een lange brede plank aan de muur te bevestigen om ruimte te besparen. Niet alleen een bureau is eenvoudig zelf te maken. Ook een bijzettafeltje of een boekenkast(je) is zo in elkaar gezet. Leuke tips en instructies zijn te vinden op internet en Pinterest.

Tweede kans

Waarschijnlijk neem je als je op kamers gaat wat meubels mee vanuit je ouderlijk huis. Maar je zult ongetwijfeld ook nog meubels moeten aanschaffen voor in jouw kamer. Vraag voordat je iets nieuws gaat kopen rond bij jouw familie en/of vrienden. Misschien hebben zij nog wel iets leuks op zolder staan dat niet meer gebruikt wordt. Is het niet jouw smaak? Koop een pot verf en schilder het meubelstuk in een nieuw kleurtje. Hebben familie en vrienden niets nuttigs voor jou? Breng een bezoek aan de kringloopwinkel. Hier staan vaak ook veel (goedkope) meubelen die met een opknapbeurt weer als nieuw lijken.

Zoek een bijbaantje

Het studentenleven is duur. Het is daarom ook verstandig om naast jouw studie een bijbaantje te nemen om wat extra’s bij te verdienen. De leukste bijbanen of vakantiewerk helpen jou net aan dat beetje extra geld aan het einde van de maand, zodat je misschien wat overhoud om te besteden aan de inrichting van jouw studentenkamer. Via StudentJob ben je snel aan het werk! Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je moeite met het schrijven van die ene opvallende sollicitatiebrief? Met deze sollicitatietips ga jij zonder zorgen het sollicitatieproces in. Het kan niet anders dat jij na het volgen van deze tips de mooiste kamer van jouw studentenstad hebt!

Blog in samenwerking met StudentJob

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf €100

Optie voor installatie service