Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kies je een vloerkleed?

Vloerkleed uitkiezen

Vloerkleden kunnen jouw kamer echt afmaken! Het geeft sfeer, is goed voor de akoestiek en zorgt voor warmte (letterlijk en figuurlijk). Het creëert een geheel tussen meubels en daarnaast kan een kleed een prachtige eyecatcher zijn! Kortom ga er voor! Hier een aantal tips voor het vinden van jouw perfecte kleed.

Size matters

Wil je een klein of een groot deel van de vloer bedekken? Wil je ruimte creëren of wil je juist de ruimte opvullen? Het is belangrijk om na te denken over hoe groot je jouw kleed wil hebben. Een enorm handige tip om te kijken hoe groot jouw kleed moet worden, is door kranten op de vloer te leggen om te zien welk formaat het best zou passen.

Formaat Vloerkleed uitkiezen

Do you like curves?

De vorm van het kleed is natuurlijk niet minder belangrijk dan de maat. De meeste mensen gaan voor een rechthoekig kleed, maar daar kun je natuurlijk altijd van afwijken. Sterker nog het is juist leuk om met vormen te spelen. Heb je een hoekige kamer? Beeld je in hoe leuk een rond kleed dan zou zijn. En andersom in een kamer met een ronde vorm kan een vierkant of rechthoekig kleed echt het verschil maken. Met een ronde vorm doorbreek je de hoeken en lijnen in een ruimte.

rond vloerkleed

Materiaal

De keuze is reuze! Er zijn enorm veel soorten materialen en dus ook weer enorm veel keuze. Heb je liever een vloerkleed van natuurlijke materialen of kies je liever synthetische materialen. Dit zijn allemaal punten om bij stil te staan. Wat misschien wel het belangrijkst is om te weten hoe een bepaald materiaal aanvoelt.

Vloerkleed stoffen

Duurzame materialen

Jute is helemaal hip en happening. En dat is natuurlijk niet zomaar. Jute geeft een natuurlijke effect aan jouw kamer en is ook nog eens super duurzaam. En wie wil dat nou niet?

Jute ronde vloerkleden

 

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf € 50,-

Optie voor installatie service