Chat with us, powered by LiveChat

Ontdek de woontrends van 2024!

Ontdek de woontrends van 2024!

Het nieuwe jaar is ingegaan, dus hoog tijd om de woontrends van dit jaar onder de loep te nemen. We verklappen alvast dat Scandinavisch wonen een grote rol gaat spelen het komende jaar en daar worden wij, met onze Scandinavische achtergrond, uiteraard enthousiast van! We nemen je hieronder mee in de grootste veranderingen, zodat jij jouw woning klaar kunt maken voor 2024.

Weer (en meer) licht in huis

Donkere kleuren komen niet meer terug, maar vooral lichte kleuren en wittinten zullen de overhand nemen. Het kleurgebruik voor 2024 komt daarmee nagenoeg overeen met de Scandinavische woonstijl, die ook veel wit-, pastel-, en aardetinten gebruikt. Neem daarom een kijkje in het assortiment van Skogen, waar je je hart kunt ophalen als het draait om dit kleurenpalet. Door deze lichte kleuren bereik jij een harmonieuze en kalme leefomgeving in jouw woning. Iets waar we naast ons drukke bestaan en kantoorleven zeker aan toe zijn. 

Meer licht betekent ook dat de trend van de zwarte keuken verdwijnt! Een witte of houten keuken behoort weer tot het rijk der mogelijkheden. Kleurrijke tinten voor de keuken zijn ook weer toegestaan, zoals blauw, grijs-groen, roze etc.

Natuurtinten in de keuken

Mix & match jouw stijl

Alle regels omtrent woonstijlen kun je in 2024 overboord gooien, mix en match erop los! Meng modern met Scandinavisch of landelijk met industrieel. Er zijn zoveel leuke meubels en accessoires te koop, dus denk outside-the-box en geniet van de keuzevrijheid die je nu hebt! Nu is de tijd om dat ene meubel, dat eigenlijk niet ‘paste’ in jouw interieur, toch op de kop te tikken!
Maar, mix ook luxe met budgetvriendelijk! Een strakke designlamp van een gerenommeerd merk, zoals Richmond Interiors, gecomplementeerd met een budgetvriendelijk ornament, afgemaakt met een comfortabel, warm, Scandinavische stijl vloerkleed

Bij Skogen zijn wij al tijden bedreven in het mixen van design met natuur. Onze slogan is niet voor niks ‘where nature and design weave one tale’. Natuurproducten en design kunnen wat ons betreft perfect samengaan!

Duurzaamheid is geen trend, maar een levensstijl!

Het begrip duurzaamheid is niet meer weg te slaan uit het nieuws, maar ook niet meer uit de consumentenwereld. De trend is duidelijk; consumenten willen voortaan een zo duurzaam mogelijk geproduceerd artikel van een milieubewust merk, maar wat toch design is! Tal van meubelfabrikanten schakelen daarom over op een duurzame productielijn, met zo min mogelijk afval, efficiënte vervoerslijnen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals bamboe. In de collectie van Skogen vind je een uitgebreide selectie voor liefhebbers van ecologisch en milieuvriendelijk winkelen.
Daarnaast zijn upcyclen en hergebruik steeds belangrijkere begrippen voor 2024. Kijk eens rond in jouw eigen interieur, naar een set oude stoelen die je opnieuw kunt bekleden of een kast die je kunt aanpakken met een likje verf. Door deze trend zien we een trek naar massief houten meubels. Duurzaam, design, hout en passend in een Scandinavisch interieur. Helemaal goed! 

Groen en natuurproducten

Groen mocht er in een Scandinavisch interieur altijd al zijn, maar nu zien we ook steeds meer steen, rotan, bamboe en warm hout terugkeren. Met name woonstijlen als Japandi (mix van Japans en Scandinavisch) en Scandinavisch doen dit al decennialang! Nu ben jij aan de beurt! 

Hopelijk ben je nu weer een beetje up-to-date en kun je jouw woning aanpakken en naar het level brengen van 2024. Mocht je vragen hebben over de verschillende trends of ben je benieuwd naar een interieuradvies? Neem dan contact op met onze interieurstylisten.

Woontrends 2024: Groen, hout en natuurproducten

Onze klantenservice staat voor je klaar

Klanten geven ons een 9.8

Gratis verzending in Nederland en België vanaf € 50,-

Optie voor installatie service